Puuttuva hammas ja oikomishoito

Tausta: 

D 22 puuttui ja d 12 muodoltaan hyvin kapea. Purenta- ja hampaiden asentovirheiden vuoksi potilaalle tehtiin oikomishoito, jonka avulla hampaiden asennot saatiin kohdalleen ja reg 22 tila saatiin implanttihoidolle suotuisaksi ja aukko symmetriseksi reg 12 suhteen. Dd 11, 21 osalta lievää kulumaa ja symmetrian puutetta. Dd 13, 23 kärjet niin ikään epäsymmetrisesti kuluneet.

Kuvia ennen hoitoa: 

Hoito: 

Oikomishoito EHL Virpi Myller. Implanttihoidon kirurginen osuus EL Ilkka Kallela.
Oikomishoidon aikana hampaiden asentoviimeistelyn suunnittelu proteettista vaihetta silmälläpitäen. Päätettiin, että dd 11,21, 13, 23 kärkien muoto hyväksytään sellaisenaan ja hoito keskitetään dd 12, 22 harmonisoimiseksi. Näin ollen asettelussa kompensoidaan osin edellä mainittuja epäsymmetrioita.

Oikomiskojeiden purkamisen yhteydessä valmistettiin väliaikainen implanttikruunu d 22 pehmytkudoksen muotoilemiseksi. D 12 valmistettiin yhdistelmämuovista väliaikainen laminaatti toivotun hampaan muodon aikaansaamiseksi ja toisaalta oikomishoidon retention tukemiseksi. Väliaikaisen implanttikruunun avulla pehmytkudoksen muoto haettiin optimaaliseksi ja haettiin tasapaino dd 12, 22 muotoilun suhteen. Kun ien oli luotettavasti asettunut implanttialueella, valmistettiin lopullinen implanttikruunu d 22. Ja laminaatti d 12. Pehmytkudosprofiilin toistamiseksi käytettiin väliaikaisen implanttikruunun avulla yksilöityä jäljennintä.

D 12 Emax Press + Ceram laminaatti, D 22 Zirconia-runkoinen, ruuvikiinnitteinen implanttikruunu. Tekninen työ Aki Linden.

Kuvia hoidosta: 

Huomioita: 

Implanttihoidoissa erityisen haasteen muodostaa hampaan korvaamisen ohella pehmytkudosten luonnollisen asettumisen varmistaminen implanttihampaan alueelle. Tämä vaatii suunnitteluvaiheesta lähtien ymmärrystä kudosten käyttäytymisestä, huolellista kirurgista toteutusta ja toisinaan myös luu- ja pehmytkudossiirteiden käyttöä. Lisäksi pehmytkudoksen kuntouttaminen vaatii usein väliaikaisten rakenteiden hyödyntämistä optimaalisen ikenen alaisen osan muotoilun varmistamiseksi. Lisähaasteen hoitoon tuo yksittäisten töiden sovittaminen ympäristöön, jossa lopputuloksessa ei pyritä täydelliseen symmetriaan vaan luonnolliseen ja huoliteltuun ilmiasuun. Teemme huomattavan määrän esteettisesti ja teknisesti vaativia implanttihoidon kokonaisuuksia ja meillä on taustalla vankka kokemus yhteistoiminnasta oikojan, kirurgin, parodontologin, proteetikon ja hammasteknikon saumattomasta yhteistoiminnasta parhaan mahdollisen hoitotuloksen varmistamiseksi.

Kuvat hoidon jälkeen: